среда, 21 декабря 2011 г.

Маршрут "Хом'як Синяк Малий Горган"

Літо прекрасна пора для гірського туризму. Озброївшись картою маршрутів, зібравши свої наплічники наша компанія знову в маршрутному таксі вирушила в гори. Попереду 3 вихідних дні (державні свята), погода просто шикарна. Відпочити від офісної роботи найефективніше можна буде в Карпатах. Цього разу в наше поле зору потрапив маршрут гора Хом'як-гора Синяк-гора Малий Горган. Приїхавши до розвилки на Татарів, ми почали сходження. Після довгих зимових днів простою підйом видався не з легких. Зробивши через годину сходження привал, ми вирушили далі. Гора Хомяк відрізняється від Чорногірського хребта своїм кам'яним покриттям. Величезне шаткеке каміння, поросле гірськими травами, рухалося під нашими ногами.

Добре, що взуття в дорогу було обране професійне, а то пройти по такому маршруту у звичайному було б важко. На горі Хом'як стоїть білосніжна статуя діви Марії. Відпочивши трохи, ми вирушили далі. Погода була хороша далеко було видно гірські хребти. Незабутні відчуття від побаченої природи знімали з серця накопичену в місті втому. Спустившись з гори Хом'як ми побачили стадо баранів, яке переганяв пастух.

Перший раз в житті пощастило побачити цих тварин так близько. Сонце стояло в зеніті, шлях лежав неблизький, ми продовжували рухатися вперед. Гора Синяк покрита такими ж каменями як і гора Хом'як. З гори відкривався чудовий вид на гірськолижний курорт Буковель.

Насолодившись панорамою ми продовжили шлях. Гора Малий Горган далася нам трохи легше. Наступав вечір і довелося спускатися вниз, щоб розбити намети. Приготування вечері пройшло під виспівування пісень. Вранці до нас у гості забрели коні і корови, які знищили залишки нашого вечері. Назбиравши гірських трав до чаю ми з прекрасним настроєм поверталися додому.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=JiEGvYn9Xlk

Комментариев нет:

Отправить комментарий